Korona ajaa tiukalle… Yleisökielto jälleen voimaan.

2-vuotta sitten maaliskuussa jouduttiin ensimmäinen kotiottelu perumaan koronapandemian alettua. Jo tällöin yksittäinen peruttu playoff ottelu teki suuren loven joukkueen kassaan menetettyjen lipputulojen vuoksi. Vielä ei silloin tiedetty, että kahden vuoden päästäkin joudutaan otteluita perumaan ja pelaamaan tyhjille katsomoille. Ilman yleisöä ei ole myöskään lipputuloja, ilman lipputuloja ei pian ole lentopallon 1-sarjatason joukkuetta Kymenlaaksossa.

Parhaimpina vuosina karhulassa yleisökeskiarvot runkosarjan osalta ovat olleet 1-sarjan parhaimpia, yli 200 katsojaa per ottelu. Jokainen katsoja jättää arviolta 10-15 euroa joukkueen kassaan ottelua kohden. Nopealla laskutoimituksella yksi ottelutapahtuma tuotti parhaimpana vuotena 2000-3000 euroa tuloja paikanpäälle lentopalloa seuraamaan tulleilta katsojilta. Viime kausi oli varmasti jokaiselle 1-sarja ja mestaruusliiga joukkueelle haastava. Mestaruusliigan joukkueiden tulomenetyksiä edes osittain korvasi joukkueille maksetut koronatuet. Kaudella 20-21 keskimäärin puolet otteluista jouduttiin pelaamaan tyhjille katsomoille, eivätkä syksyn otteluissakaan yleisömäärät päässeet suuriksi kohoamaan.

Säästötoimiin ryhdyttiin heti kauden alussa; mentiin vanhoilla peliasuilla, kuljettiin otteluihin omilla kyydeillä tai 1+8 paikkaisella pikkubussilla yhden henkilöauton lisäksi. Tulopuolelle keksittiin luoda virtuaaliliput ottelustriimiin ja yhteistyökumppaneille myytiin uusia mainospaikkoja livestriimiin (kiitos virtuaalilippuja ostaneille sekä tietysti myös huikeille yhteistyökumppaneillemme). Myös pelaajien km-korvauksista jouduttiin nipistämään. Ehkä mieleenpainuvin reissu oli säästösyistä kahdella henkilöautolla tehty pelimatka Rovaniemelle (ei enää ikinä). Viime vuonna päästiin haasteisiin nähden ihan kohtuulliseen rahalliseen tulokseen; ei tehty kuin muutama tonni takkia. Miinustuloksesta osa jäi maksettavaksi 21-22 sarjakaudeksi. Kesällä koronatilanne vaikutti jo lupaavalta, rokotukset etenivät hyvin, hallitus lupaili maagisen 80% rokotekattavuuden pelastavan kaiken ja kääntämään tapahtumasektorin punaisena huutavat tilit plussan puolelle. Budjettia laatiessa uskalsi jo hiukan toivoa yleisön pääsevän ja löytävän takaisin Liikuntahallille. Kymiläisellä pessimistisyydellä uskalsi 100 katsojan keskiarvon laskea ottelua kohden toteutuvan. Tällä jo kattaisi tuomarikulut, ja saisi hiukan näkkärin päälle muutakin kuin pelkän ylähuulen. Mutta koronalla, hallituksella, aluehallintovirastolla ja muilla hallintohimmeleillä oli vielä oma lukunsa sanottavana. Kolmas korona-aalto tulla tupsahti (vai onko se jo neljäs vai viides?) ja laittoi taas liikuntahallien ovet säppiin myös lentopalloväen osalta. Nyt viedään sitten se näkkärikin ylä- ja alahuulen välistä.

Tuomarikulut ottavat sen 500 euroa ottelua kohden (sis. km-korvaukset) ja salivuokra 180 eur per ottelu. Pienellä budjetilla mentäessä muodostuu kotiottelumenoista suuri kuluerä. Kovin kauaa ei pystytä tyhjille katsomoille pelaamaan, ei missään, ei myöskään Karhulassa. Yleisöltä, tukijoilta ja yhteistyökumppaneilta pyydetään jälleen hattu kourassa tukea jotta pystymme kauden viemään kunnialla läpi. Karhulan Veikot Juniorit ry aloittaa tukikampanjan. Ole mukana auttamassa! Tukikampanjasta tarkempaa tietoa löydät täältä.

-Anton Lepistö, Joukkueenjohtaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *